Кабли, проводници

жица, кабел се користи за производство на електрична енергија, електрични и сродни цели пренос на материјал, обично на бројот на јадра, мал дијаметар, едноставна структура наречена жица, други се нарекува кабел.

Пребарување според поткатегорија